OGÓLNOPOLSKI DZIEŃ ODLEWNIKA – Międzynarodowa Konferencja „3D Printing for casting engineering” Jubileusz 80-lecia Przegądu Odlewnictwa

Opublikował: Stowarzyszenie Odlewników dnia 02-10-2017 o godz.11:19

Jest nam niezmiernie miło zaprosić Państwa na obchody kolejnego Ogólnopolskiego Dnia Odlewnika 2017.
Uroczystość ta odbędzie się 8. grudnia 2017 r., w Hotelu Best Western PREMIER Kraków ul. Opolska14a.
W tym roku obchodom Ogólnopolskiego Dnia Odlewnika towarzyszyć będzie Międzynarodowa Konferencja pt.: „3D Printing for casting engineering”, poświęcona technologii druku 3D na potrzeby odlewnictwa, zorganizowana wspólnie z World Foundry Organization.
Druk 3D coraz częściej znajduje zastosowanie w odlewnictwie, a technologia ta nie tylko przyspiesza tworzenie form odlewniczych, ale także daje możliwość tworzenia bardziej precyzyjnych obiektów, ale przede wszystkim przyspiesza cały proces produkcyjny eliminując etap czasochłonnego przygotowania form.
W konferencji udział wezmą przedstawiciele światowych firm-liderów rynku w zakresie technologii drukowania 3D głównie na potrzeby odlewnictwa, takich jak: Voxeljet, ExOne, Arrk, firm, światowych producentów maszyn i urządzeń odlewniczych, takich jak: Omega Foundry Machinery, przedstawiciel World Foundry Organization.
Podczas trwania konferencji zorganizowana będzie również wystawa poświęconą tej innowacyjnej technologii przygotowania form i modeli odlewniczych, dająca uczestnikom możliwość nawiązania bezpośrednich kontaktów biznesowych z dostawcami tej technologii.
Zapraszamy serdecznie do udziału przedstawicieli odlewni i firm współpracujących z odlewnictwem.
W bieżącym roku przypada również Jubileusz 80-lecia istnienia i działania w Polsce jedynego w krajowej branży naukowo-technicznego czasopisma odlewniczego Przegląd Odlewnictwa.
Chcielibyśmy z Państwem świętować ten znaczący Jubileusz podczas Ogólnopolskiego Dnia Odlewnika 2017.

Zaproszenie

Formularz zgłoszenia