Opublikował: Stowarzyszenie Odlewników dnia 29-09-2018 o godz.19:50
Pogrążeni w wielkim smutku, informujemy, że w dniu 29 września br. odszedł od nas niespodziewanie prof. dr. hab. inż. Józef Szczepan Suchy, zasłużony, bardzo aktywny działacz naszego Stowarzyszenia oraz Naczelnej Organizacji Technicznej. Profesor był Prezesem Stowarzyszenia Technicznego Odlewników Polskich, jego Prezesem Honorowym oraz Przewodniczącym Komitetu Organizacyjnego 73. Światowego Kongresu Odlewnictwa, Wieloletnim Wiceprezesem Naczelnej Organizacji Technicznej oraz Skarbnikiem i byłym Prezydentem Światowej Organizacji Odlewnictwa, bardzo zasłużonym dla polskiego i międzynarodowego ruchu stowarzyszeniowego odlewników jak też dla Akademii Górniczo-Hutniczej, będąc wieloletnim Dziekanem Wydziału Odlewnictwa oraz Członkiem Senatu AGH.
Odejście Kolegi Józefa Szczepana Suchego jest wielką stratą dla naszego Stowarzyszenia, polskiego i międzynarodowego odlewnictwa.
W najbliższym czasie przekażemy informacje o ceremonii pogrzebowej.
Zarząd Główny Stowarzyszenia Technicznego Odlewników Polskich