X Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Innowacje w odlewnictwie ciśnieniowym”

Opublikował: Stowarzyszenie Odlewników dnia 13-02-2017 o godz.10:31

Organizatorem Konferencji jest Stowarzyszenie Techniczne Odlewników Polskich, a patronat naukowy nad nią sprawuje Instytut Odlewnictwa w Krakowie. Tematyka konferencji obejmuje zagadnienia naukowe, techniczne, technologiczne i organizacyjne odlewnictwa ciśnieniowego. Organizatorom zależy przede wszystkim na prezentacji innowacyjnych rozwiązań technicznych i ich zastosowaniu w praktyce w odlewniach. W tym celu, podczas każdej Konferencji, organizowane są wycieczki do odlewni lub zakładu produkującego urządzenia, materiały bądź komponenty dla odlewnictwa ciśnieniowego.

Konferencja odbędzie się w dniach 15-17 maja br. w Boszkowie w Hotelu „Sułkowski”, położonym nad urokliwym jeziorem w Wielkopolsce.

Dzięki uprzejmości Zarządu Firmy SPINKO Sp. z o.o. w Lesznie będziemy gościć w tym prężnie rozwijającym się zakładzie produkującym aluminiowe odlewy ciśnieniowe oraz wykonującym obróbkę skrawaniem odlewów aluminiowych i żeliwnych na nowoczesnych centrach obróbczych.

Zaproszenie ciśnieniówka 2017 pol