Wyjazd grupowy na 75. Światowy Kongres Odlewnictwa

Stowarzyszenie Techniczne Odlewników Polskich, jako członek World Foundry Organization, podjęło współpracę z Organizatorem 75. Światowego Kongresu Odlewnictwa – Institution of Chinese Mechanical Engineering Society (FICMES), która służyć ma promocji wydarzenia oraz polskiego odlewnictwa podczas nadchodzącego Kongresu.

W tym roku, w dniach 25 – 30 października w Deyang (Chiny) odbędzie się 75. Światowy Kongres Odlewnictwa, którego tematem przewodnim jest „Developing Foundry”. Jest to najważniejsze światowe wydarzenie branży odlewniczej, stanowiące platformę wymiany wiedzy i doświadczenia specjalistów z całego świata, przedstawicieli przemysłu i ośrodków naukowo-badawczych. Światowy Kongres Odlewnictwa służy prezentacji najnowszych osiągnięć w zakresie szeroko rozumianego odlewnictwa jak również pozwala na nawiązanie wielu międzynarodowych kontaktów naukowych
i biznesowych (informacja o Kongresie w załączeniu).

Polscy przedstawiciele przemysłu odlewniczego oraz przedstawiciele krajowych ośrodków akademickich i naukowych zawsze stanowili widoczną i liczną grupę uczestników każdego światowego kongresu odlewnictwa. Dlatego liczymy, że również podczas 75. Światowego Kongresu Odlewnictwa w Chinach nie zabraknie polskich uczestników i prezentacji polskich osiągnięć w zakresie odlewnictwa.

Zachęcamy do składania dwustronicowych abstraktów (informacja dla autorów w załączeniu). Termin przesyłania abstraktów – 30/04/2024.

Stowarzyszenie Techniczne Odlewników Polskich we współpracy z biurem podróży przygotowuje dla Państwa ofertę wyjazdu grupowego na 75. Światowy Kongres Odlewnictwa. Liczymy, że oferta spotka się z Państwa zainteresowaniem. Ofertę przekażemy wkrótce.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt z Sekretariatem ZG STOP, e-mail: zg@stowarzyszenie-stop.pl, tel. 12/352 39 60.

Opublikowano: 23.02.2024, Stowarzyszenie Odlewników