Metals Minerals Sp. z o.o. Oddział Kraków

Firma jest obecna na polskim rynku odlewniczym od roku 1994. Aktualna oferta obejmuje materiały metalurgiczne dla żeliwa (modyfikatory, sferoidyzatory, nawęglacze, surówkę Sorelmetal®), materiały wymurówkowe i izolacyjne do pieców i kadzi, materiały pomocnicze – śrut staliwny, kleje do form i rdzeni oraz topniki żużla. Oferujemy wszechstronne rozwiązania dla stopów aluminium, magnezu i cynku (piece, maszyny ciśnieniowe, termoregulatory czy też jednostki do podgrzewania kadzi), a także dla tworzyw sztucznych (wtryskarki), myjki ultradźwiękowe, systemy przygotowania i topienia lekkiego złomu, urządzenia do rafinacji oraz pomiaru stopnia zagazowania, komorotuleje, chemię odlewniczą (topniki do obróbki metalu, środki oddzielające, pokrycia na kokile, pasty smarne dla narzędziowni) oraz galanterię ceramiczną (łyżki zalewcze, rynny, grzałki do pieców). Świadczymy wszechstronny serwis technologiczny i techniczny oraz usługi narzędziowe.

Tel.: +48 (12) 290 83 31,
Fax: +48 (12) 290 83 36