Odlewnia ZAWIERCIE SA

Odlewnia Zawiercie SA posiada ponad 135-letnią tradycję i bogate doświadczenie w zakresie produkcji łączników z żeliwa ciągliwego białego oraz odlewów. Systematycznie rozbudowywany i modernizowany zakład produkcyjny jest wyposażony w nowoczesny park maszynowy. Zaawansowane procesy technologiczne i ekologiczne oraz wysoko wykwalifikowana kadra inżyniersko-techniczna zapewniają światowe uznanie dla jakości produktów, spełniających wymagania norm polskich i międzynarodowych. Odlewnia Zawiercie SA produkuje odlewy maszynowe wykonywane na indywidualne zamówienia klientów z żeliw: * ciągliwego * spawalnego * sferoidalnego. Produkuje ponad 600 typowymiarów łączników z przeznaczeniem do stosowania w instalacjach wodnych, centralnego ogrzewania i instalacjach gazowych: * wymiary: od 1/4 do 4. Naszymi odbiorcami są: * przemysł motoryzacyjny * energetyka * górnictwo * przemysł maszynowy * kolejnictwo.

Tel.: +48 (32) 671 82 00,
Fax: +48 (32) 672 24 31