2nd Young Researchers and Early Career Professionals Conference

II Konferencja Młodych Naukowców i Specjalistów WFO 2024 odbędzie się w połowie kwietnia 2024 roku. Młodzi badacze i osoby rozpoczynające karierę zawodową w dziedzinie odlewnictwa i mechaniki metali mogli przesłać dwuminutowy film oraz streszczenie swojej pracy w języku angielskim do 11 lutego 2024 r.

20 najlepszych artykułów zostanie wybranych przez panel naukowy do drugiej rundy, podczas której praca zostanie szczegółowo omówiona w formie 15-minutowego filmu. Artykuły te zostaną zaprezentowane na konferencji cyfrowej w kwietniu br. 10 najlepszych autorów otrzyma możliwość zaprezentowania swoich prac na targach IdeenExpo (IdeenExpo GmbH) 2024 w Hanowerze. Ponadto trzej najwybitniejsi autorzy zostaną zaproszeni na 75. Światowy Kongres Odlewnictwa w Deyang w Chinach, aby zaprezentować swoje prace. Przewidziane są także nagrody pieniężne dla trzech najlepszych autorów: Nagroda Złota –  8000 euro, Nagroda Srebrna – 4000 euro i Nagroda Brązowa 2000 euro. W konkursie mogą wziąć udział studenci studiów magisterskich, doktoranci i młodzi profesjonaliści w wieku poniżej 35 lat.

Tematyka konferencji obejmuje rozwiązania odlewnicze, metody cyfrowe i odlewnicze oraz gospodarkę o obiegu zamkniętym i zrównoważone odlewnictwo.

Więcej informacji można znaleźć tutaj: https://wfoyrc24.com

Opublikowano: 06.03.2024, Stowarzyszenie Odlewników